Инхибиране - Уъркшоп за електро-енцефалографични интерфейси
Инхибиране - Уъркшоп за електро-енцефалографични интерфейси

Водещ: Маринос Куцомихалис (Гърция)

20-22.09.2017, 14:00 - 17:00, ателие 60, НХА

Представяне на резултатите от уъркшопа: 22.09.2017, 18:00-19:00, Ателие 7, НХА

В рамките на фестивала медийния артист Маринос Куцомихалис ще проведе уъркшоп , в който ще представи технологията, която стои зад авторския му проект „Инхибиране“.

Проектът „Инхибиране“ се базира на "интелигентна" слушалка, която е способна на ЕЕГ (електроенцефалография), алгоритмичен звуков синтез и машинно учене. Устройството следи неврофизичната дейност на мозъка, като по време на процедурата се създават специфичните звуци, за които се счита, че в най-голяма степен нарушават концентрацията, като пречат на прякото свързване на човека с машината и нарушават мозъчния ритъм. С помощта на тази процедура се създава нов вид „мета-съзнание“, което се проиграва на върха на схемата "машинно обучение—невронни връзки—биотехнологична авто-поезия".

Така проектът се стреми да демистифицира и демократизира технологиите, върху които е изградена, да въведе творческа връзка между художника и публиката и, в крайна сметка, да стане интердисциплинарно платформа, където да се изпробват парадигми на зараждащи се синергетични познавателни биотехнологии.

В рамките на уъркшопа авторът ще сподели разработената от него технология, следвайки принципа на отворен софтуер/хардуер и съдейства на участниците да разработят собствени електроенцефалографични интерфейси. Поканени за участие са всички с интереси в сферата на визуални и дигитални изкуства, музика и сценични изкуства, архитектура, дизайн, биотехнологии и ИТ.  

Проекът „Инхибиране“ е финансиран от Ars Electronica и Културен център Онасис.

 

http://marinoskoutsomichalis.com/inhibition/

www.inhibition-eeg.com

Back