WhosApp - Уъркшоп за правене на пърформанс със смартфон
WhosApp - Уъркшоп за правене на пърформанс със смартфон
Водещи: Макс Шумахер и Йоан Трелу – пост театър, Берлин
19-21.09.2017, 14:00 - 17:00 часа, ателие 1, НХА
Представяне на резултатите от уъркшопа: 21.09.2017, 18:00-19:00 ч., Ателие 7, НХА

Смартфоните могат много неща, те са не само телефони и устройства с достъп до интернет, а също и фотоапарати, светкавици, микрофони. А приложенията на практика ги превръщат в инструменти за всичко.
 
Театралният салон обаче е място, където по традиция телефонът няма място. По време на представление очакваме, че нито изпълнителите, нито публиката ще се вглъбят в екраните на телефоните си и ще натискат бутоните им.
Каква би била ситуацията обаче, ако смартфоните станат участници в театралното представление? Ако се използват, за да създадат звука, музиката и видео изображенията в едно представление? Как смартфоните биха помогнали на актьорите на сцената?
 
WhosApp е изследване на възможната употреба на смартфона по време на театрално представление. Участниците използват устройствата си, за да си разменят указания, да изпълняват музика и създават картини с помощта на усилващи телефонния сигнал аудиосистеми и видеопрожектори.

WhosApp ще изследва измеренията на този нов вид употреба на смартфона, ще подготви и обучи публиката с цел да се създаде форма на театър, който освен всичко друго ще обучи публиката как да ползва смартфона по време на представление. Уъркшопът ще отмени традиционното ембарго над телефоните в салона, предлагайки зона, открита за смартфони.

Изисквания:

- Всички участници трябва да имат в себе си поне един смартфон, свързан с интернет.

- Участието в уъркшопа е безплатнно

Back