Покана за участие в уъркшоп WhosApp на пост театър

  2017-08-31
Международният фестивал за дигитални изкуства DA Fest обявява покана за участие в уъркшопа на Макс Шумахер и Йоан Трелу от пост театър, в който те ще представят възможната употреба на смартфона по време на театрално представление. 

Уъркшопът WhosApp ще изследва измеренията на този нов вид употреба на смартфона, ще подготви и обучи публиката с цел да се създаде форма на театър, който освен всичко друго ще обучи публиката как да ползва смартфона по време на представление. Уъркшопът ще отмени традиционното ембарго над телефоните в салона, предлагайки зона, открита за смартфони.

Участниците ще използват устройствата си, за да си разменят указания, да изпълняват музика и създават картини с помощта на усилващи телефонния сигнал аудиосистеми и видео прожектори.

Пълната информация за уъркшопа може да намерите на: 
Уъркшопът е с продължителност три дни, от 19 до 21 септември, от 14:00 до 17:00 часа в ателие 1 в Националната художествена академия на ул. Шипка 1. 
Резултатите от работата в рамките на уъркшопа ще бъдат представени на 21 септември от 18:00 ч. в Ателие 7 на НХА.

Поканени за участие са всички с интереси в сферата на изпълнителски изкуства, дигитални и визуални изкуства, музика, дизайн и т.н.

Изисквания: 
Всички участници трябва да имат в себе си поне един смартфон, свързан с интернет.
Работният език на уъркшопа е английски. 
Максималния брой участници е 12 човека. 
Участието в уъркшопа е безплатно.

Кандидатите трябва да изпратят своя кратка биография и мотивация за участие по ел. поща на адрес: da_fest@nha.bg

Краен срок за кандидатстване: 17 септември 2017.
Одобрените участници ще бъдат уведомени до 18 септември 2017.

За въпроси: da_fest@nha.bg

За пост театър
пост театър е интердисциплинарна група за изпълнителски изкуства без постоянен състав. Проектите на групата варират от театър до танц, от мултимедийни пърформанси до инсталации. Постоянни теми са идентичността, ресурсите и технологиите. Централен компонент на работата на компанията е креативната, хаотична и оригинална употреба на видео прожекции. Пост театър е основан през 1999 г. в Ню Йорк, като централата му се премества в Берлин през 2002 г., през 2005 г. открива представителства в Токио, а през 2010 г. – в Щутгарт. пост театър е представил повече от 50 свои проекти на фестивали в 20 страни, сред които Банкок, Барселона, Белград, Берлин, Кьолн, Любляна, Милано, Мюнхен, Ню Йорк, Саламанка, Сингапур, Сеул, Тайпе, Токио, Виена, Йокохама, Загреб и Цюрих. Художествени директори на пост театър са Хироко Танахаши и Макс Шумахер. В допълнение към артистичната си работа, пост театър изнася и лекции и семинари в художествени институции и университети по целия свят. Пост театър е носител на множество награди, сред които Наградата за автори на Бремен (2004 и 2011) и Театралната награда на Щутгарт (2015 и 2017)

Back

Solьmen
Vataff Project е смесица от абстракции, eлектронна музика, бийт и етно инструменти от цял свят. „Високотехнологичният и аналогов до трансцендентност”...
more